Alimentatie

Alimentatie, vooral partneralimentatie, is een onderwerp dat vaak met strijd is omgeven. Partneralimentatie kan aan de orde zijn na een huwelijk of geregistreerd partnerschap. In veel gevallen ontstaan er bij echtscheiding de kosten van een tweede huishouden, terwijl er niet meer geld te verdelen is. Partneralimentatie hoeft tegenwoordig in beginsel nog maar maximaal 5 jaar lang te worden betaald. Door allerlei factoren zoals de fiscale aftrekbaarheid van alimentatie en al dan niet bestaande rechten op toeslagen is het berekenen van alimentatie niet eenvoudig.

Naast partneralimentatie is er kinderalimentatie. Partners zijn ook onderhoudsplichtig ten opzichte van hun kinderen als er geen huwelijk of geregistreerd partnerschap is geweest.  Kinderalimentatie wordt op een andere manier berekend dan partneralimentatie. De berekening van kinderalimentatie is (in theorie) wat eenvoudiger omdat er met minder aftrekposten rekening wordt gehouden aan de kant van de alimentatieplichtige.  Het berekenen van partner- en kinderalimentatie is gespecialiseerd werk dat u gerust kunt overlaten aan de advocaten van Voss Advocaten in Ermelo. 

Ook kunt u ons vanzelfsprekend vragen, te beoordelen of er in uw situatie aanleiding is voor aanpassing van de partner- of kinderalimentatie.

Voss Advocaten Ermelo
Neem contact met ons op

Meer rechtsgebieden